Miliardarul octogenar Leslie Wexner, din spatele Victoria's Secret, vrea să renunţe la celebrul brand şi la manechine şi să îşi vândă toate acţiunile

Autor: Mediafax 30.01.2020

Leslie Wexner, în vârstă de 82 de ani, care a condus Abercrombie & Fitch, The Limited şi Victoria's Secret negociază plecarea sa din funcţia de CEO al companiei sale L Brands şi explorează „alternative strategice" pentru marcă, conform Wall Street Journal, citat de CNN. 

Acţiunile L Brands au crescut cu 12% după apariţia informaţiilor privind vânzarea brandului de lenjerie aflat în dificultate.

Raportul a avertizat că L Brands „caută să ia o decizie cu privire la potenţialele acorduri şi planuri de succesiune în săptămânile următoare”. De asemenea, nu există „nicio garanţie” că compania va ajunge la un acord cu Wexner.

L Brands (LB), care deţine lanţurile Victoria's Secret şi Bath & Body Works, a refuzat să comenteze.

Victoria’s Secret s-a confruntat cu scăderea vânzărilor şi cu concurenţa mărcilor de lenjerie de ultimă generaţie. Anul trecut, un investitor a achiziţionat un pachet de acţiuni în L Brands şi a determinat compania să facă schimbări majore, inclusiv să transforme Bath & Body Works într-o companie separată.

Victoria’s Secret a fost afectată şi de legăturile lui Wexner cu miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie, care s-a sinucis în închisoare.

Epstein a fost manageral averii lui Wexner şi un administrator al Wexner Foundation, grupul caritabil al acestuia, cu sediul în Ohio. Wexner a spus că a întrerupt legăturile cu Epstein în 2007.

În septembrie, Wexner a spus că este „jenat” că a avut încredere în Epstein.