Producătorul român de seminţe Agrosel a crescut cu 7% în 2019 şi a trecut de afaceri de 37 milioane lei: În 2020 vom continua acest ritm de creştere de 7-8%. „La nivel naţional suntem nevoiţi în continuare să importăm mult mai multe legume decât reuşim să exportăm.“

Autor: Florentina Niţu 31.01.2020

Producătorul de seminţe Agrosel din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, controlat de antreprenori locali, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 37,1 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de anul precedent, şi estimează o creş­tere similară în 2020, bazându-se pe faptul că cererea pe piaţa seminţelor este în creştere.

„Considerăm că o mare parte a creşterii progno­za­te în 2020 şi în viitor poate veni din ex­por­turi, pentru că expor­turile ne rezervă încă o piaţă neexploatată raportată la poten­ţialul produselor noas­tre. În urma testărilor unor varietăţi legumicole din cercetarea noas­tră proprie, suntem bu­curoşi că avem re­zultate foarte bu­ne în cele peste 20 de ţări în care ex­por­tăm şi sperăm ca nu­mărul lor să se du­bleze în următorii ani“, a spus pentru ZF Levente Széll, directorul general al Agrosel.