Surpriză: Florin Cîţu, ministrul finanţelor, vrea să ia retailul din Banca Românească, tocmai achiziţionată de EximBank, şi să-l dea la CEC Bank. Răspunsul CEC Bank: Ministerul Finanţelor este acţionar majoritar şi are dreptul de a face declaraţii în acest sens

Autor: Mircea Nica 31.01.2020

Florin Cîţu, ministrul finanţelor, a declarat că analizează varianta să transfere partea de retail din Banca Românească la CEC Bank, o propunere surpriză având în vedere că EximBank tocmai a cumpărat Banca Românească pentru a avea acces la o reţea de retail prin care să îşi asigure resurse financiare mai ieftine.

„Tranzacţia a fost făcută, nu o puteam opri. Fuziunea nu va fi făcută în termenii de astăzi. Nu cred că există o capacitate de a face o fuziune benefică. Trebuie să găsim o soluţie pentru divizia de retail. Am discutat şi cu BERD, şi cu IFC şi voi publica o strategie legată de activele financiare ale statului, care va include EximBank, CEC, Fondul de Garantare, Fondul de Contragarantare şi Exim Asig. Aşa cum sunt azi, din păcate nu sunt jucători importanţi în piaţă“, a declarat el într-un interviu pentru G4media.