Omul de afaceri Octavian Radu a preluat 51% din acţiunile Ioana Hotels de cinci stele din Sinaia

Autor: Cristina Roşca 31.01.2020

Butic-hotelul are 23 de camere şi apartamente, toate cotate la cinci stele l Deal-ul include şi restaurantul aferent Forest, parte din complexul hotelier din Sinaia.



Antreprenorul, care deţine mai multe businessuri printre care şi lanţul de librării Diverta şi firma de poştă Pink Post, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al unui hotel de cinci stele şi al unui res­tau­rant din Sina­ia. Este vorba de butic-hotelul Ioana Hotels şi de res­ta­u­rantul Forest. Vân­ză­torul este omul de afa­ceri Narcis Zăvoianu.

Antreprenorul nu a oferit detalii privind suma plătită, însă a spus că a preluat şi parte din datorii, aşa că aportul de cash a fost mai mic. Hotelul este evaluat la peste 2 mil. euro ţinând cont de preţul mediu per came­ră pentru unităţile de cazare cotate la acelaşi nivel, conform datelor din piaţă.

„Este un butic-hotel de 23 de came­re şi apartamente, toate cotate la cinci stele. În mod normal, o investiţie de gen nu este ideală pentru mine, este prea mică pentru genul de businessuri pe care le fac eu, însă turismul este în opinia mea un domeniu de viitor“, spune el.

Hotelul a fost deschis în urmă cu circa un deceniu în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro, conform datelor de la acea vreme. Acesta a fost primul hotel cotat la cinci stele în staţiunea de pe Valea Prahovei, una dintre cele mai populare din România.

„Ioana Hotels a fost în insolvenţă, a ieşit şi a intrat din nou. Acum, businessul stă bine pe cifre, cu un profit estimat în 2020 de 300.000 de euro şi o cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro.“