Cererea pe piaţa autovehiculelor electrice este în creştere: Gigantul auto Hyundai deschide o fabrică în Cehia şi extinde producţia din Europa a maşinilor sale electrice

Autori: Mihai Gongoroi , Mediafax 31.01.2020

Hyundai anunţă vineri că va extinde producţia pentru modelul său Kona Electric prin deschiderea unei fabrici la Nošovice - Cehia, în urma cererii în continuă creştere pentru vehiculele cu emisii zero de pe piaţa europeană, potrivit unui comunicat remis vineri MEDIAFAX. 

"Începând cu luna martie a anului curent, modelul, care în prezent este produs la uzina din Ulsan - Coreea de Sud, va fi fabricat şi la Nošovice, Cehia. Numărul de unităţi va fi astfel suplimentat, cu scopul de a reduce termenele de livrare pentru clienţii din Europa", anunţă compania.

Kona Electric a fost lansată pe piaţă în 2018, iar din 2020 Hyundai va produce peste 80.000 de unităţi cu emisii zero pentru clienţii de pe piaţa europeană.

Compania mai anunţă că "obiectivul Hyundai este de a deveni cel mai mare producător de vehicule cu emisii zero din Europa, în acest an".

"Această decizie a fost luată pentru a răspunde numeroaselor cereri pentru vehiculele electrice ale gamei. Oameni sunt din ce în ce mai preocupaţi de impactul pe care alegerea autovehiculului îl are asupra mediului. Observăm un potenţial imens pentru vehicule electrice pe piaţa europeană", a declarat Dong Woo Choi, preşedinte şi director general al Hyundai Motor Europe.

"Obiectivul Hyundai este consolidarea poziţiei de lider în domeniul mobilităţii eco", adaugă el.

Modelul Hyundai este dotat, printre altele, cu un sistem trifazic de încărcare.