Deşi nu a putut rula aplicaţiile Google, Huawei a vândut mai multe telefoane decât Apple în 2019

Autor: Laura Albu 01.02.2020

Huawei a vândut în 2019 în jur de 240 de milioane de telefoane, în comparaţie cu cele 197 de milioane vândute de compania americană Apple. Astfel, compania chineză Huawei urcă pe locul doi în lume, după Samsung, care a vândut 295 de milioane de telefoane inteligente, potrivit Business Insider.

Situaţia este un adevărat triumf pentru Huawei, având în vedere că noile smartphone-uri nu au voie să ruleze aplicaţiile Android din Magazinul Google Play. Companiei i s-a interzis să folosească serviciile mobile Google în mai 2019, care provin din Google Play Store, magazinul online de unde utilizatorii pot descărca aplicaţiile pe care şi le doresc.

Utilizatorii chinezi de smartphone-uri s-au raliat în spatele Huawei în 2019, iar vânzările de smartphone-uri ale companiei au crescut pe fondul războiului comercial al administraţiei Trump cu China.

Sancţiunile americane împotriva Huawei nu au avut efect asupra utilizatorilor de smartphone-uri din China, întrucât Google Play Store nu este disponibil în China din 2010, iar dezvoltatorii de aplicaţii chineze şi-au făcut propriile produse alternative, extrem de populare, precum platforma de socializare Weibo, aplicaţia de comerţ electronic TaoBao şi „Netflix din China”, IQIYI.

Deşi sancţiunile americane împotriva Huawei nu afectează prea mult piaţa chineză, acestea au avut impact asupra pieţelor externe unde sunt disponibile şi telefoanele Huawei. Chiar şi aşa, compania chineză tot a vândut mai multe telefoane decât Apple.

Pe fondul rezultatelor vânzărilor, Huawei pare să-şi consolideze soluţiile. Compania a spus că nu va reveni la utilizarea serviciilor mobile Google şi a magazinului Google Play, chiar dacă interdicţia SUA va fi ridicată.

Compania intenţionează să continue dezvoltarea propriul magazin de aplicaţii, în care anunţă că va investi 3 miliarde de dolari în 2020.