ZF Live. Costin Soare, managing director Avenir Telecom: În 2019 s-au vândut 20 de milioane de accesorii pentru telefoanele mobile. „Am înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de peste 20% faţă de 2018 şi o rată a profitabilităţii rezonabilă pentru businessul pe care îl facem.“

Autor: Miruna Diaconu 03.02.2020

Numărul de accesorii (huse, folii de sticlă, cabluri etc.) pentru telefoane mobile vândute pe piaţa locală în 2019 a atins pragul de 20 de milioane de unităţi, conform estimărilor Avenir Telecom, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume - unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii pentru telefoane mobile şi servicii de telecomunicaţii din Europa inclusiv România, unde este activ şi pe segmentul de retail de telecom.

„Nişte estimări ne-ar spune că pentru un nou telefon cumpărat, un utilizator sigur va cumpăra cel puţin 3 accesorii, încărcător sau cablu, folie de sticlă şi o husă. Dacă numărul de telefoane vândute este de circa 4 milioane, cu toate aceste accesorii, eu estimez piaţa accesoriilor de telefoane la peste 20 de milioane de unităţi vândute anual, ca valoare e greu de spus, depinde de locul de unde îl cumperi şi de calitatea produsului. Din ce în ce mai mult, clientul preferă accesorii de calitate“, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Costin Soare, managing director, Avenir Telecom.