ZF Live. Răzvan Nicolescu, partener Deloitte: România poate să atragă zero sau sute de miliarde de euro pentru tranziţia către energie verde şi depinde de noi să avem o strategie. În acest moment, nu avem o strategie. Începând din 2020 în Europa se vor investi 225 mld. euro anual în energie verde: Cât va reuşi România să atragă?

Autor: Miruna Diaconu 03.02.2020

♦ Producţia de energie electrică pe bază de cărbune reprezintă circa 40% din producţia anuală a României.



Răzvan Nicolescu, partener la Deloitte şi coordonator al practicii de energie şi sustenabilitate în centrul şi estul Europei, spune că România are nevoie de o strategie pentru a putea începe să atragă bani din cei 225 miliarde de euro anual alocaţi la nivelul Europei pentru investiţiile în energie verde.

„Există un potenţial economic uriaş, Uniunea Europeană a anunţat Pactul Ecologic European, începând din acest an şi până în 2050. Trebuie să investim în Europa aproape 7 trilioane în total, adică peste 225 de miliarde de euro anual până în 2050. România poate să atragă zero sau sute de miliarde, depinde de noi să avem o strategie. În acest moment, nu avem o strategie“, spune Răzvan Nicolescu, partener la Deloitte şi coordonator al practicii de energie şi sustenabilitate în centrul şi estul Europei, în cadrul emisiunii de business ZF Live.