Premierul Ludovic Orban: După evaluarea mea, moţiunea de cenzură nu are şanse să treacă

Ziarul Financiar 02.02.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că din punctul său de vedere moţiunea de cenzură nu are şanse să treacă şi că, din evaluarea sa, PSD şi UDMR nu mai au cu cine negocia, deşi liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmase că mai are nevoie de un singur vot.

”După evaluarea mea, moţiunea de cenzură nu are şanse să treacă. Practic, doar PSD şi UDMR sprijină moţiunea. Chiar dacă ar veni toţi parlamentarii, nu au numărul necesar să treacă. Din evaluarea pe care o am, nu există prea multe voturi pe care pot să le adauge. Mai mult, e greu de presupus că vor fi prezenţi toti parlamentarii PSD şi UDMR. Ca atare, din punctul meu de vedere, moţiunea nu va trece”, a declarat la România TV Ludovic Orban.

De asemenea, el a reluat informaţia potrivit căreia nu va demisiona pentru a declanşa alegeri parlamentare anticipate, precizând că prioritar este să aplice programul de guvernare.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri seara, că parlamentarii formaţiunii care votează împotriva moţiunii de cenzură sau lipsesc nemotivat de la vot nu vor mai candida pe listele formaţiunii la alegeri. El a mai spus că, în prezent, PSD se bazează pe 323 de voturi.

”Matematic avem 323 de voturi. Am luat o decizie. În cazul în care un parlamentar PSD nu votează moţiunea sau lipseste nemotivat în ziua în care va fi votul o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSDva fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că în prezent moţiunea de cenzură este susţinută de trei formaţiuni, respectiv PSD, UDMR şi Forţa Naţională.

”Continuăm negocieri cu formaţiuni politice, cât şi cu parlamentari independenţi”, a mai spus Ciolacu.