Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: Majorarea pensiilor cu 40% în septembrie nu e sustenabilă

Ziarul Financiar 02.02.2020

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat, duminică, la un post de televiziune, că majorarea pensiilor în septembrie cu 40%, potrivit legii, nu este sustenabilă. El l-a criticat pe ministrul de Finanţe, afirmând că, ”în loc să se ocupe de minister, stă toată ziua la televizor”.

”În momentul de faţă, majorarea de 40% nu e sustenabilă. Deficitul este foarte mare, iar ministrul de Finanţe se împrumută pe bandă rulantă. Ce trebuie guvernul să facă urgent e să ia măsurile de creştere a veniturilor bugetare, pentryu ca această apăsare pe buget a majorării pensiilor să se diminueze, ca să poată face faţă prevederilor legii. Acest lucru e posibil, dacă ministrul de Finanţe nu ar sta toată ziua pe la televizor să dea interviuri şi s-ar apuca să pună ordine în colectarea de TVA, a celorlalte venituri”, a declarat la România TV Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că sunt şi alte măsuri de economii care s-ar putea face

”Trebuie o viziune puţuin diferită, care să fie a unui ministru de Finanţe preocupat să-şi gestioneze cât mai bine ministerul”, a mai spus liderul ALDE..

La 1 septembrie intră în vigoare Legea pensiilor, care prevede o creştere cu 40% a pensiilor.