Patronul unei fabrici de panificaţie din Argeş vrea să-i angajeze pe brutarii din Ditrău

Autor: Laura Petrescu 04.02.2020

Patronul unei fabrici din Argeş vrea să-i angajeze pe brutarii din Sri Lanka, respinşi de comunitatea din Ditrău, judeţul Harghita. La firma omului de afaceri din Argeş mai lucrează 10 femei din Nepal, despre care spune că s-au integrat foarte bine.

Constantin Zaharia a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că la fabrica de panificaţie pe care o deţine în Argeş are deja angajate 10 femei din Nepal. Omul de afaceri spune că a apelat la această soluţie în noiembrie anul trecut, tot din cauza crizei de personal.

„Am zece fete din Nepal. Din cauza lipsei forţei de muncă le-am adus. Având permanent anunţ în ziar, nu a venit nimeni. Atunci am decis să aduc forţă de muncă din Asia. Am prieteni care au adus pakistanezi, indieni, din Sri Lanka, India, aşa m-am decis să aduc şi eu”, a declarat Zaharia.

Omul de afaceri povesteşte că a contactat o firmă specializată din Piteşti şi a plătit 1100 de euro ca să aducă muncitori din afara ţării, în aceşti bani intrând şi costul actelor de angajare, transportul cu avionul sau traducerile.

Despre cele 10 femei din Nepal, patronul spune că nu au nicio problemă de integrare.

„S-au integrat foarte bine. Vecinii din bloc le-au primit foarte bine. La muncă, mănâncă împreună cu salariaţii, lucrează. Nu a fost nicio problemă de integrare. Ele au fost cazate toate într-un apartament”, a afirmat omul de afaceri.

Planurile acestuia nu se opresc aici. Pe lângă faptul că s-a oferit să-i angajeze pe cei doi brutari din Ditrău, patronul vrea să mai angajeze alte 20 de persoane, tot din Sri Lanka.

„Am făcut o adresă deja către firma respectivă şi am solicitat încă 20 de persoane. Aş vrea din Sri Lanka pentru că ei vorbesc engleză. Iar cei doi brutari din Ditrău, am luat deja legătura cu cineva din firmă. Dacă nu se liniştesc apele acolo, vor veni”, a mai precizat Constantin Zaharia.

Fabrica de panificaţie a omului de afaceri argeşean are 246 de salariaţi.

Cazul brutăriei din Ditrău a ajuns în atenţia publicului după ce localnicii s-au revoltat împotriva celor doi angajaţi srilankezi. Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună, oamenii insistând că nu vor emigranţi în satul lor.