INTERVIU. Hakim Boutehra, Renault: Apetitul pentru maşini electrice pe piaţa românească este unul ridicat, de la flote şi car sharing la persoane fizice care vor să deţină un automobil pe baterii

Autor: Bogdan Alecu 06.02.2020

Vânzările de maşini electrice sunt estimate să se dubleze în 2020, la peste 3.000 de unităţi, aşa cum s-au dublat şi în 2019 pe fondul susţinerii programului Rabla Plus, care decontează aproape 10.000 de euro din preţul acestora, pe măsură ce tot mai multe companii se orientează către acest tip de maşini cu zero emisii.



Piaţa automobilelor electrice va continua creşterea în următorii ani, însă evoluţia acesteia va depinde de programul Rabla Plus, dar şi de autorităţi, dacă şi în ce ritm vor investi în staţii de încărcare de mare putere pe drumurile naţionale şi autostrăzi.

„Vânzările de maşini electrice, cu ecosistemul pus la punct, care să includă noi staţii de încărcare, pot ajunge anul acesta la 3.000 – 3.500 de unităţi, faţă de 1.700 anul trecut. La Renault spre exemplu vedem o cerere tot mai mare din partea companiilor care au flote de maşini electrice, serviciile de car sharing se dezvoltă, iar clienţii persoane fizice sunt tot mai interesaţi“, explică Hakim Boutehra, directorul general al Renault Commercial Roumanie şi director general al clusterului pentru Europa de Sud-Est în cadrul Renault pentru Ro­mânia, Bulgaria şi Republica Moldova.