Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat start-up-ul Beez în cadrul unei runde de finanţare de 1,2 mil. euro

Autor: Ioana Nita 05.02.2020

Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat start-up-ul Beez în cadrul unei investiţii de tip seed de 1,2 milioane de euro, runda de finanţare fiind condusă de GapMinder Venture Partners - fond de investiţii de capital de risc, care vizează start-up-uri software inovatoare şi de servicii IT din România şi Europa Centrală şi de Est. Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonată de Managing Partner Silviu Stratulat şi Managing Associate Cristina Man, cu sprijinul Roxanei Ioncu - Associate, toţi trei aparţinând grupului dedicat de Tech M&A.

La runda de finanţare au participat şi ROCA X, un fond de investiţii în tehnologie, şi alţi doi investitori privaţi. Fondatorii Beez vor folosi cele 1,2 milioane de euro pentru trecerea în etapa următoare a start-up-ului: majorarea bugetului de marketing, dezvoltarea produsului, creşterea numărului de tranzacţii si diversificarea canalelor de vânzare prin adăugarea operaţiunilor în offline. Start-up-ul românesc în cadrul căruia s-a dezvoltat platforma ”Beez” a fost fondat în anul 2018 la Alba Iulia şi operează atât pe piaţa din România, cât şi pe cea din Marea Britanie.

Cu peste 130.000 de utilizatori, platforma Beez le oferă clienţilor posibilitatea de a economisi bani la cumpărăturile online, deoarece aceştia primesc înapoi o parte din banii plătiţi în momentul efectuării achiziţiilor, sub forma unor comisioane. Astfel, banii economisiţi pot fi retraşi din cont după ce suma atinge un anumit prag sau pot fi folosiţi pentru a achiziţiona produse promoţionale („sweet deals”).