Grecii şi-au trimis un alt om în board la Telekom Fix. Şeful OTE a primit încă un mandat pe 4 ani

Autor: Adrian Seceleanu 05.02.2020

Grupul elen OTE, acţionarul majoritar al Telekom România, a trimis în boardul companiei de comunicaţii fixe din cadrul grupului un om nou, conform unei decizii luate la finele anului trecut şi publicate recent în Monitorul Oficial. Mai exact, OTE l-a trimis în board pe Panos Tampourlos, 68 de ani, în locul lui Nikolaos Stamboulis, al cărui mandat s-a încheiat. „Acţionarii aprobă numirea ca administrator al Telekom România Communications a dlui Panos Tampourlos, cetăţean grec, pentru o perioadă de 4 ani”, conform deciziei AGA din data de 17 decembrie 2019.

Panos Tampourlos, care a fost director financiar al grupului OTE în perioada 2003-2004, este de atunci membru independent al boardului OTE, conform datelor de pe reţeaua socială LinkedIn. Schimbarea a fost votată şi de reprezentantul Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor în cadrul AGA, Mădălina Gabriela Radu, conform documentului. În aceeaşi şedinţă a AGA acţionarii l-au numit pentru un nou mandat de 4 ani în board pe Michail Tsamaz, preşedinte şi CEO al grupului elen OTE, conform sursei menţionate.

„Acţionarii aprobă numirea ca administrator al Telekom România Communications a dlui Michail Tsamaz, cetăţean grec, pentru o perioadă de 4 ani. Michail Tsamaz este desemnat, pentru perioada menţionată, preşedinte al Consiliului de administraţie al Telekom România Communications”. Grupul Telekom România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, are afaceri anuale de aproximativ un miliard de euro. Acţionarul majoritar al grupului elen OTE este gigantul german Deutsche Telekom.