Tribunalul Bucureşti a deschis pe 4 februarie procedura de concordat preventiv la operatorul feroviar CFR Marfă, iar CITR va elabora un plan de redresare

Autor: Roxana Rosu 05.02.2020

Concordatul este o soluţie de prevenţie care are rolul de a asigura redresarea rapidă a unei firme.



Tribunalul Bucureşti a deschis pe 4 februarie procedura de concordat preventiv la operatorul feroviar CFR Marfă, iar CITR a fost desemnat administrator provizoriu şi va coordona restructurarea companiei.

Concordatul este o soluţie de prevenţie care are rolul de a asigura redresarea rapidă şi este desfăşurată sub supravegherea judecătorului sindic. Procesul de restructurare permite continuarea activităţii companiei şi respectarea obligaţiilor faţă de creditori.

„CFR Marfă este o companie de impact în economia românească. În acest demers, ne vom concentra eforturile alături de companie spre identificarea soluţiilor optime de redresare în funcţie de contextul actual. Ne-am asumat să contribuim şi la restructurarea companiilor de stat din economia românească şi suntem pregătiţi să valorificăm îndelungata noastră expertiză din mediul privat pentru redresarea operatorului feroviar”, a declarat Aurel Podariu, Senior Partner CITR.