JLL: Volumul investiţiilor imobiliare va depăşi 1,1 miliarde de euro în 2020, din care peste 700 milioane de euro sunt în tranzacţii aflate în curs de finalizare în perioada imediat următoare

Autor: Roxana Rosu 05.02.2020

Volumul investiţiilor imobiliare va depăşi în acest an 1,1 miliarde de euro, în condiţiile în care tranzacţii de peste 700 milioane de euro sunt în prezent deja semnate sau în proces de due dilligence, arată o analiză realizată de JLL.  

Anul trecut volumul tranzacţiilor a fost de doar 683 milioane de euro, sub estimările iniţiale, fiind influenţat de procesele lungi de analiză a proiectelor.

”În ultima perioadă am reuşit să convingem tot mai mulţi investitori internaţionali să se uite la România şi acest lucru s-a materializat pe de o parte, printr-un volum ridicat de tranzacţii care au fost securizate deja şi care urmează să fie finalizate în perioada următoare. În total, tranzacţii de peste 700 de milioane de euro sunt în faze avansate, iar pentru tot anul e foarte probabil ca volumul să depăşească 1,1 miliarde de euro, un nivel record al ultimilor 6 ani”, a declarat Andrei Văcaru, head of Capital Markets JLL România.