Filip & Company a asistat RCS & RDS şi Digi Communications în una dintre cele mai mari emisiuni de obligaţiuni ale unui emitent român

Autor: Roxana Rosu 06.02.2020

Casa de avocatură Filip & Company a acordat asistenţă juridică RCS&RDS şi Digi Communications N.V. în legătură cu emisiunea a două serii de obligaţiuni senioare garantate cu valoare totală de 850 milioane de euro, una dintre cele mai mari emisiuni de obligaţiuni ale unui emitent român.

„Ne bucurăm că am putut fi alături din nou de grupul Digi în încă o tranzacţie de referinţă. Este a patra lor emisiune de obligaţiuni. Dobânda a scăzut practic de 3 ori din 2013 şi până acum, dimensiunea cererii totale a investitorilor s-a multiplicat spectaculos, valoarea totală a obligaţiunilor practic s-a dublat, termenii s-au relaxat şi am reuşit să aducem emisiunea „acasă” – cu RCS & RDS S.A. ca emitent. Şi cumva asta s-a întamplat în perioada în care pieţele cădeau din cauza coronavirusului, iar finalizarea tranzacţiei s-a făcut în ziua în care în  România a căzut guvernul”,  spune Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.