Ce se întâmplă cu cele 25 de OUG-uri ale lui Orban: Vor fi publicate. Există o procedură

Autor: Elena Crangasu 06.02.2020

Ludovic Orban a afirmat, joi, că cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate în şedinţa Executivului de marţi seară vor fi publicate în Monitorul Oficial, deşi există „voci” care spun contrariul, pentru că Guvernul a fost demis. 

„Cum să nu fie publicate? (cele 25 de OUG emise în şedinţa de marţi - n.r) Există o procedură”, a zis Ludovic Orban, întrebat despre cele 25 de OUG emise în şedinţa de Guvern de marţi seară.

Orban a zis că „a ascultat vocile” care spun că se poate să nu fie publicate în Monitorul Oficial, Guvernul fiind demis, dar „important e conţinutul acestor acte normative, cara generează efecte benefice pentru România şi realizarea unor obiective fundamentale”.

Ludovic Orban şi-a întrerupt discursul, motivând că trebuie să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni.

Şi Raluca Turcan a susţinut că OUG-urile sunt în drum spre Monitor, cel mai probabil şi vor fi, cu siguranţă, publicate, fiindcă au toate avizele.

„Acesta este o intoxicare. Nu există. În momentul în care premierul le aprobă în şedinţa de Guvern, vor fi publicate”, a zis Turcan, joi, pentru MEDIAFAX.

Toni Greblă a declarat, pentru MEDIAFAX, că cele 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate marţi de Guvern nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial, întrucât a fost publicată decizia prin care Guvernul este demis prin moţiune de cenzură..

Guvernul Orban a fost demis, miercuri, după ce Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR.