Familia Timofte vrea să delisteze de la Bursă Transilvania Construcţii, companie la care deţine 95% din acţiuni

Autor: Tibi Oprea 07.02.2020

Transilvania Construcţii (COTR), companie de dezvoltări şi investiţii imobiliare din Cluj-Napoca, a convocat acţionarii în data de 12 martie pentru a aproba retragerea voluntară a acţiunilor societăţii de la tranzacţionare în cadrul Bursei de Valori Bucureşti. Compania este controlată în proporţie de 59,1% de omul de afaceri Andrei Iancu Timofte, director general al societăţii, în timp ce fiul acestuia Mircea Timofte, preşedintele consiliului de administraţie, deţine 35,6% din capitalul social, ceea ce înseamnă că împreună deţin 94,8% din companie.

Aceştia au preluat controlul Transilvania Construcţii la finele anului 2013 cumpărând 50% din acţiuni de la SIF Banat-Crişana, după ce anterior Gabriela Timofte vânduse un pachet de 29% către SIF. În cadrul aceleiaşi adunări, acţionarii vor prezenta şi raportul unui evaluator cu privire la preţul pe acţiune ce urmează a fi plătit acţionarilor minoritari în cazul retragerii.

Acţiunile companiei se tranzacţionează în scădere cu 16,7% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 2.150 lei, emitentul ajungând la 80 milioane lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET are un avans de 0,66% în aceeaşi perioadă.