BRD a obţinut în 2019 un profit de 1,53 mld. lei, în scădere cu 1%. Francois Bloch, CEO BRD-SocGen: Am avut un rezultat stabil, oferim dividende stabile. Avem lichiditate, avem capital şi un profil de risc solid. Vom continua să dezvoltăm businessul

Autor: Claudia Medrega 07.02.2020

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active a reuşit să obţină în 2019 un profit net de aproape 1,53 mld. lei, al doilea cel mai bun rezultat anual al băncii, rezultatul fiind influenţat de creşterea veniturilor operaţionale şi costul riscului pozitiv.

„Avem lichiditate, avem capital. Am menţinut un profit ridicat, profilul de risc este solid. Este o dovadă a abordării prudente pe care o avem. Am avut un rezultat stabil, oferim dividende stabile. Vom continua să dezvoltăm businessul. Piaţa bancară românească devine din ce în ce mai digitală. Conform programului nostru de transformare a modelului de afaceri, am accelerat investiţiile în inovaţia digitală.

Trebuie să îmbunătăţim şi să adăugăm mai multe funcţionalităţi la platforma noastră digitală. Atunci când vorbim despre digital, este important să ne gândim şi ce se întâmplă în back office, nu doar în front office“, a declarat ieri Francois Bloch, directorul general al BRD-SocGen, la prezentarea rezultatelor anuale ale băncii.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost anul trecut de aproape 1,5 mld. lei, cu 4,1% sub nivelul din 2018.