Antreprenori locali. Constructorul român Ecoterm caută 40 de angajaţi: Dacă nu-i vom găsi în România, îi vom aduce din Asia

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.02.2020

Ecoterm, o companie de construc­ţii cu acţionari români, se află în cău­tare de 40 de oameni care să acopere deficitul de personal tehnic şi ia în calcul să recruteze angajaţi de pe conti­nentul asiatic.

„În momentul de fa­ţă, am avea nevoie de circa 40 de muncitori spe­cializaţi (sudori, mon­tatori). Dacă nu-i vom găsi în România, vom demara procedura de aducere a personalului din Asia. Cea mai mare provocare este în a ne adapta la noua piaţă a muncii. Există în mo­men­tul de faţă o migrare a personalului de la unele companii la altele, variaţii foarte mari de salarii pentru acelaşi tip de activitate de la o companie la alta“, spu­ne Bogdan Giambaşu, acţionar al Ecoterm.

Ecoterm şi-a menţinut cifra de afaceri anul trecut aproxi­ma­tiv la acelaşi nivel ca în 2018, când a avut o valoare de 40,5 mil. lei, iar profitul a fost de 2,3 mil. lei. Compania nu­mă­ră peste 100 de angajaţi.

Ecoterm lucrează pentru com­panii precum Saint-Gobain Glass (divizia pro­du­cătoare de sticlă a gru­pului fran­cez Saint-Gobain), sue­dezii de la Skanska, pro­du­cătorul ro­mân de vopsele Policolor, transportatorul Inter­na­ţional Lazăr din Piteşti, clinica Oculus, Coresi Business Park.