Andrew McCall, Ford Europa: Avem nevoie ca drumul expres Craiova-Piteşti şi autostrada Piteşti-Sibiu să fie finalizate la termen, dar şi de căi ferate

Autor: Bogdan Alecu 10.02.2020

Premierul Ludovic Orban era ministru al transporturilor în 2007-2008, atunci când Ford a preluat oficial uzina de la Craiova.



Andrew McCall, vicepreşedintele pentru afaceri guvernamentale al Ford Europa, s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban la uzina Ford România de la Craiova pentru a sublinia încă o dată importanţa infrastructurii rutiere şi feroviare pentru dezvoltarea producţiei din România.

„Nu este surprinzător faptul că principalul subiect pe care l-am discutat a fost infrastructura şi progresele înregistrate privind transportul rutier şi feroviar. Pentru Ford, cele două proiecte rutiere de interes sunt, desigur, Drumul Expres Craiova-Piteşti şi autostrada Sibiu - Piteşti. Este bine să vedem că s-au început lucrările la şoselele de centură Slatina şi Balş, dar cu toţii ştim că mai este mult de lucru. Şi am discutat cu domnul prim-ministru despre importanţa finalizării la termen a acestor proiecte. Dar îmbunătăţirile rutiere sunt doar un element al tabloului general, căile ferate fiind, de asemenea, deosebit de importante, şi aici aş dori să subliniez necesitatea reabilitării rapide a legăturilor feroviare“, a spus Andrew McCall, vicepreşedintele pentru afaceri guvernamentale al Ford Europa, care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban la Craiova.