Studiu: Milenialii economisesc mai mult ca niciodată în ciuda faptului că peste două treimi se confruntă cu probleme pe plan financiar

Autor: Eduard Ivanovici 16.02.2020

În ultimii ani, tot mai multe studii au confirmat un tipar îngrijorător – milenialii (generaţia născută între 1981 şi 1996) economisesc extrem de puţin, nu se îngrijorează vis-a-vis de viitorul lor financiar şi nu ştiu de câţi bani au nevoie pentru a trăi. Însă un studiu publicat zilele trecut de Revolut arată contrariul, scrie Global Banking and Finance Review.

În timp ce generaţiile mai vârstnice i-au acuzat pe mileniali că pun mai mult preţ pe avocado şi latte-uri decât pe ipoteci şi pensii, cele mai recente date arată faptul că o majoritate destul de mare (67%) economisesc bani în mod regulat. În ciuda acestui fapt, aproape două treimi (63%) întâmpină constant probleme pe plan financiar.

50% dintre milenialii din Marea Britanie şi Irlanda folosesc aplicaţii mobile de banking pentru a şti în detaliu câţi bani au cheltuit. Totuşi, preţurile tot mai mari şi salariile care nu reuşesc să crească suficient de mult au rezultat în faptul că aproape o jumătate dintre tineri economisesc cu greu bani de la lună la lună, 10% nefiind deloc în stare să economisească.

Studiul realizat de Revolut arată că deşi marea majoritatea a milenialilor economisesc cu succes bani, un număr semnificativ rămân sceptici în ceea ce priveşte investiţiile. Doar 28% investesc în active şi acţiuni, în timp ce 36% sunt de părere că investiţiile sunt prea riscante.

Chiar dacă 78% dintre mileniali îşi doresc să nu stea în chirie pentru tot restul vieţii, 32% au declarat că nu cred că îşi vor putea permite vreodată o casă. Inevitabil, 45% au spus că vor apela la ajutor din partea părinţilor sau prietenilor când se vor decide să devină proprietari.

În plus, 90% cred că este important să aibă o pensie bună şi 60% îşi doresc mai mult sprijin şi sfaturi legate de pensii din partea angajatorilor.