Antreprenori locali. Ortogonal, o companie din Bucureşti, pariază pe o creştere de 20% a afacerilor din construcţia de „case verzi“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.02.2020

Nişa „caselor verzi“, eficiente energe­tic, care să minimizeze cât mai mult chel­tu­ielile cu întreţinerea, creşte tot mai mult şi pe plan local, astfel că antreprenorii din con­strucţii încep să se specializeze în ridi­ca­rea clădi­rilor de acest tip.

Ortogonal Con­struct, un an­tre­pre­nor general din construcţii de­ţi­nut de Dragoş Za­ha­ria, de profesie ingi­ner, vrea să-şi ma­jo­reze busines­sul cu 20% în 2020, bazându-se pe proiec­tele de clădiri eficiente energetic pe care le are în lucru. „Avem în desfăşurare şase şantiere, printre care şi Proiect Iederei, unde executăm un complex de vile efi­ciente energetic, ce respectă princi­piile de proiectare şi execuţie ale casei pasive“, spune Dragoş Zaharia, proprie­tarul companiei.

Alte proiecte de­rula­te de Ortogonal Con­struct sunt lo­ca­lizate în Braga­di­ru (Casa pasivă Braga­diru), Bu­cu­reşti (Lumi­nişului, Bloc Vul­turilor) şi Oto­peni (Casa M), potrivit datelor de pe site-ul constructorului.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 22% în 2019 faţă de anul anterior, ajungând astfel la 10,5 mil. lei.