Americanii calcă acceleraţia: Ford Craiova produce o maşină la 67 de secunde şi un motor la 42 de secunde. În premieră, România va livra maşini în Australia

Autor: Bogdan Alecu 11.02.2020

Ford România a comunicat oficial în premieră faptul că în uzina de la Craiova va atinge anul acesta un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1000 de unităţi Puma şi EcoSport, astfel că o maşină este produsă la fiecare 67 de secunde şi un motor la 42 de secunde.

Potrivit estimărilor ZF, în condiţiile în care în 2020 sunt 251 de zile lucrătoare, în acest an americanii ar putea produce cel puţin 251.000 de maşini şi aproape 427.000 de motoare EcoBoost, atât versiuni "clasice" cât şi hibride.

Începând cu luna octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construieşte în premieră, în paralel, două SUV-uri – Ford EcoSport şi noul Ford Puma. SUV-urile reprezintă în continuare segmentul cu cea mai mare creştere la nivel european. În 2019 au fost înmatriculate în total 5,9 milioane de SUV-uri, în creştere cu 10% faţă de 5,4 milioane de unităţi înmatriculări în 2018.

Noul Ford Puma este deja livrat în toate pieţele europene unde Ford este prezent, iar începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat şi în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piaţă.

"Echipa Ford Craiova este foarte fericită să descopere reacţiile pe care Ford Puma le-a generat în presa europeană. Sunt convins că viitorii noştri clienţi vor fi fascinaţi de caracterul dinamic al noului Ford Puma, dar şi de aspectul funcţional şi de elementele inovatoare oferite de acest vehicul fabulos", spune Ian Pearson, Preşedinte Ford România şi Director al fabricii Ford Craiova.