Afacerile grupului Agricola au crescut cu 8% în 2019, până la 768 mil. lei (162 mil. euro). „Pentru 2020 ne propunem o creştere de 5% la nivelul Grupului”

Autor: Cristina Bellu 11.02.2020

Grupul Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne de pe plan local, a raportat afaceri de 768 mil. lei (cca.162 mil. euro) în 2019, echivalentul unui avans de 8% faţă de anul precedent şi estimează pentru anul în curs o majorare de doar 5% a businessului în contextul creşterii preţurilor la materiile prime, dar şi a investiţiei de 17 mil. euro în abatorul din Bacău, proces care va genera oprirea activităţii curente în anumite perioade.

„Pentru 2020 ne propunem o creştere de 5% la nivelul Grupului, contextul fiind în continuare dificil din punct de vedere al achiziţiilor cu preţ în creştere a cărnurilor de calitate necesare realizării specialităţilor noastre crud-uscate şi în condiţiile în care criza  legată de pesta porcină africană (PPA) nu a generat – aşa cum se aşteptau mulţi, creşteri semnificative ale consumului de carne de pasăre. Însă cel mai important, anul acesta vom realiza o investiţie de aproape 17 milioane euro în creşterea cu 70% a capacităţii noastre de abatorizare, proces care va genera câteva perioade de oprire a activităţii curente”, explică Grigore Horoi, preşedintele Agricola.

Anul trecut, vânzările de carne de pasăre ale companiei au totalizat în volum 48.398 tone, cu 7% mai mult faţă de anul precedent, iar cifra de afaceri înregistrată de Agricola Internaţional SA Bacău, cea mai importantă companie a grupului Agricola, în care sunt integrate lanţul de producţie al cărnii de pasăre şi operatorul logistic, a fost de aproximativ 501 mil. lei, plus 8% creştere, în condiţiile unei creşteri în totalul vânzărilor puilor cu creştere lentă.
 
„Este rezultatul unei execuţii îmbunătăţite în operaţional, cu creşteri în vânzarea produselor diferenţiatoare - Puiul Fericit şi Cocoşel de Pădure, şi a produselor cu valoare adăugată mai mare, care au condus la o apreciere a preţului mediu la produsele noastre”, adaugă Grigore Horoi.