Doron Klein, şeful AFI: La AFI Cotroceni vom construi un proiect rezidenţial doar pentru închirieri, pe lângă birouri, retail şi un hotel

Autor: Bogdan Alecu 12.02.2020

Dezvoltatorul analizează extinderea în noi centre regionale precum Cluj şi are în plan continuarea investiţiilor în Bucureşti după ce anul trecut a cumpărat birourile NEPI-Rockcastle în cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de office.



AFI Europe România va investi în premieră într-un nou concept de proiect rezi­den­ţial, dezvoltat exclusiv pentru a închiria viitoarele apar­tamente. Până acum, inves­ti­torii cumpărau pa­che­te de 10-20 de aparta­mente în cadrul proiectelor rezidenţiale pentru a le închiria, însă până acum nu a existat un dezvoltator care să plece de la bun început cu acest plan.

Viitorul proiect rezidenţial va fi parte a expansiunii AFI Palace Cotroceni, pe noul teren de 50.000 mp cumpărat lângă mall.

„Pe noul lot vom putea dezvolta un proiect de 150.000 – 200.000 mp. Vom im­ple­menta componente pentru rezidenţial de închiriat, un concept în care avem foarte mare încredere, birouri şi retail suplimentar şi un hotel. Aici avem cerere tot mai mare pentru birouri, birourile merg foarte bine alături de retail. Astfel, noile birouri vor con­tribui la dezvoltarea mallului, vom con­strui rezidenţial pentru închiriat, compo­nen­tă care va susţine atât birourile, cât şi mallul în weekend şi seara şi un hotel, necesar atunci când dezvolţi un parc de asemenea an­vergură“, a explicat Doron Klein, CEO al AFI Europe România.