Fabryo, producătorul de vopsele deţinut de olandezii de la Akzo Nobel: Disponibilitatea forţei de muncă, impredictibilitatea legislativă, populaţia rezidentă în scădere sunt cele mai mari dificultăţi ale acestui an. La un ritm de creştere de 10%, afacerile companiei s-au apropiat de 240 de milioane de lei în 2019

Autor: Alina-Elena Vasiliu 12.02.2020
Producătorul de lacuri şi vopsele Fabryo, cumpărat în 2018 de olandezii de la Akzo Nobel, şi-a majorat afacerile în 2019, un an în care a continuat procesul de integrare în grupul olandez din care face acum parte şi şi-a extins distribuţia pentru anumite produse din portofoliu. Compania nu a precizat care a fost avansul businessului din 2019, menţionând însă că „afacerea a continuat să crească peste creşterea pieţei în care activăm”.

În primul trimestru al anului 2019, businessul Fabryo crescuse cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, astfel că, dacă şi-a conservat ritmul de creştere pentru întregul an, afacerile companiei s-au apropiat de 240 de milioane de lei, potrivit estimărilor ZF.