Unde va ateriza Tarom? Compania a scos la vânzare toată flota de ATR-uri pentru 30 mil. dolari şi rămâne doar cu 14 aeronave. Guvernul i-a acordat un împrumut de urgenţă de 42 mil. euro

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.02.2020

Compania de stat Tarom, al treilea cel mai mare transportator aerian local după numărul de pasageri, a scos la vânzare toate cele nouă aeronave marca ATR din flotă pentru un preţ total minim cerut de peste 32 de milioane de dolari, conform datelor de pe site-ul companiei. Cu aeronavele ATR Tarom operează în principal rutele interne, dar şi chartere spre locuri din Grecia de exemplu. Cele mai scumpe aeronave scoase la vânzare sunt cele două ATR-uri 72-500, care au 68 de locuri şi au fost fabricate în 2009, preţul minim al unei astfel de aeronave fiind de peste 6,3 milioane de dolari.

Prin vânzarea acestor aeronave Tarom rămâne practic cu 14 aeronave.

Compania a renunţat la rute precum Bucureşti – Tbilisi şi Bucureşti – Stockholm, către care nu mai pot fi rezervate bilete în urmă­toarele luni.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns până la închiderea ediţiei la întrebările ZF despre vânzarea aeronavelor ATR şi despre cursele scoase din grila de zboruri.