Teraplast Bistriţa vrea să-şi crească lichiditatea pe Bursă şi încheie un contract de market maker cu brokerii de la BRK Financial Group

Autor: Cristina Bellu 12.02.2020

Grupul Teraplast (TRP), principalul producător de materiale de construcţii de pe piaţa locală, anunţă semnarea unui contract de market maker cu BRK Financial Group, pentru oferte ferme de vânzare şi cumpărare de acţiuni pe bursa de la Bucureşti.

„Colaborarea cu BRK Financial Group reprezintă un nou pas în linie cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru acţionari, prin îmbunătăţirea lichidităţii şi minimizarea volatilităţii”, explică Alexandru Stanean, Director General TeraPlast.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

„Ne propunem sa sustinem imbunatatirea lichiditatii actiunilor TeraPlast, angajamentul nostru constand in afisarea unui volum de minim 750.000 de actiuni la cumparare si la vanzare, intr-un spread de 1”, completează Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.