eJobs: Record istoric pe piaţa muncii-peste 1 milion de aplicări la job-uri în luna ianuarie, cele mai multe în zona de vânzări

Autor: Roxana Rosu 12.02.2020

Luna ianuarie a marcat un record pe piaţa locală de recrutare, platforma eJobs înregistrând peste 1 milion de aplicări la job-urile active, cu aproximativ 25% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai căutate fiind cele din vânzări şi call-center-e.

Aproape jumătate din aplicări a fost făcută pentru joburile din vânzări,  domeniu care, an de an, este pe primul loc în topul preferinţelor candidaţilor.

Clasamentul continuă cu locurile de muncă disponibile în call-center-e şi cele din zona administrativ / logistică. De asemenea, candidaţii au căutat şi multe joburi în sectorul financiar / contabilitate, marketing sau bănci.

”Anul 2020 a început exploziv şi a depăşit toate aşteptările noastre atât în ceea ce-i priveşte pe candidaţi, cât şi în ceea ce-i priveşte pe clienţi. Astfel, numărul record de aplicări din luna ianuarie a venit în tandem şi cu încasări record. Ne aşteptăm, deci, la un an bun şi ne bucură să vedem că toată lumea a început în forţă, că atât clienţii mici cât şi cei mari şi-au consolidat bugetele şi că au planuri mari pentru 2020. Avem toate premisele să credem că acest an ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru cei care vor să se angajeze şi pentru cei care angajează, deopotrivă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.