​Perspective de delistare? ASF aprobă documentul de ofertă publică prin care saudiţii de la Electroputere Craiova vor să cumpere pachetul minoritar de 4,46%

Autor: Tibi Oprea 12.02.2020

Electroputere Craiova (EPT), producător de motoare, generatoare şi transformatoare electrice cândva simbol al industriei craiovene, a anunţat la Bursă că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentul de ofertă publică de răscumpărare acţiuni iniţiată de Al-Arrab Contracting Company, acţionarul majoritar al companiei.

Numărul de acţiuni care fac obiectul ofertei este de 46,3 milioane, reprezentând 4,46% din capitalul social al societăţii, coincide cu pachetul de acţiuni disponibil la liber la tranzacţionare, ceea ce înseamnă că saudiţii de la Al-Arrab Contracting Company, care au 95,53% din companie, vor cel mai probabil să obţină controlul total şi să retragă acţiunile de la tranzacţionare.

Preţul de cumpărare a acţiunilor este de 0,0115 lei, respectiv cu 27,7% mai mare faţă de preţul de tranzacţionare de marţi, astfel că valoarea pachetului pus la bătaie ajunge la 532.660 de lei, potrivit calculelor ZF. Reacţia la Bursă a fost pozitivă, în contextul în care acţiunile Electroputere se apreciau miercuri după amiază cu 11,11% pe tranzacţii de 10.860 lei, valoare similară cu întreg rulajul tranzacţionat de la începutul anului.

Perioada de derulare a ofertei este 19 februarie – 3 martie 2020, în timp ce brokerul ales pentru intermedierea tranzacţiilor este Swiss Capital, cel mai mare intermediar de la Bursa de la Bucureşti.

Electroputere Craiova a fost privatizată în luna noiembrie a anului 2007, pachetul majoritar de acţiuni de 86,28% fiind deţinut de firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited.

De la începutul anului, acţiunile Electroputere se tranzacţionează în creştere cu 5,88%, emitentul ajungând la 9,3 milioane lei capitalizare.