Asigurătorul Euroins a fost amendat pentru a treia oara în ultimele şase luni de către ASF, cu 500.000 de lei

Autor: Mircea Nica 13.02.2020

♦ Consiliul ASF a impus o serie de măsuri de natură operaţională menite să conducă la remedierea, într-un termen de maximum şase luni, a aspectelor constatate.

 



Euroins, compania de asigurări controlată de bulgarii de la Eurohold, a fost amendată pentru a treia oară în ultimele şase luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu 500.000 de lei pentru nereguli legate de procedurile de soluţionare a dosarelor de daună RCA.

În urma consiliului ASF de ieri s-a „decis sancţionarea societăţii Euroins cu amendă în cuantum de 500.000 de lei. În urma controlului efectuat, au fost constatate o serie de încălcări ale Legii 132/2017 în ceea ce priveşte procedurile de soluţionare a dosarelor de daună RCA. Au fost constatate, de asemenea, deficienţe cu privire la mecanismele de control intern constituite la nivelul societăţii, precum şi nereguli referitoare la modul de constituire a rezervelor tehnice şi a calităţii datelor. Consiliul ASF a impus o serie de măsuri de natură operaţională menite să conducă la remedierea, într-un termen de maximum şase luni, a aspectelor constatate.“