Document oficial: Ministerul Energiei îl propune pe Niculae Havrileţ, fost şef al ANRE, pentru a o înlocui din conducerea Petrom pe Sevil Shhaideh, mâna dreaptă a lui Dragnea

Autor: Liviu Popescu 13.02.2020

Ministerul Energiei, în calitate de acţionar minoritar al OMV Petrom (SNP) îl propune pe Niculae Havrileţ, fost preşedinte al ANRE şi în prezent consilier al ministrului, pentru funcţia de membru al consiliului de supraveghere al companiei petroliere în locul lui Sevil Shhaideh, potrivit unui document publicat pe site-ul Petrom.

Astfel Ministerul Energiei, sub un guvern PNL, a solicitat convocarea adunării generale a Petrom pentru 3 martie 2020 pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh, fost ministru al dezvoltării regionale şi propunerea iniţială a PSD pentru funcţia de premier, dar respinsă de preşedintele Iohannis.

Miercuri ZF a scris că Niculae Havrileţ este propunerea Ministerului Energiei, iar astăzi Petrom a publicat lista propunerilor de candidaţi, singurul nume fiind cel al lui Havrileţ.

Documentul Petrom poate fi accesat aici

Poziţia de membru al consiliului de supraveghere al Petrom din partea statului român este una importantă având în vedere că Petrom este cea mai valoroasă companie de la bursa românească, de circa 5 miliarde de euro, fiind totodată şi printre cele mai mari companii din România.

Consiliul de Supraveghere al Petrom, din care ar putea face parte şi Niculae Havrileţ, dacă va fi aprobat de acţionari, este cel care numeşte directoratul companiei şi are astfel un rol important în propunerea către acţionari a repartizării de dividende.