Vestea bună: Dacia Duster a rămas în 2019 al doilea cel mai bine vândut SUV mic din Europa, iar Ford EcoSport de Craiova a intrat în top cinci. Vestea proastă: Dacia spune că în ianuarie producţia uzinei de la Mioveni a scăzut pentru că a adaptat producţia ritmului încetinit al pieţei europene

Autor: Bogdan Alecu 14.02.2020

Vânzările de SUV-uri mici de sub 4,35 m au crescut anul trecut cu 16% la nivel european, la un total de 2,4 milioane de unităţi, fiind cel mai dinamic segment atât de pe piaţa auto locală, cât şi cea europeană, potrivit datelor left-lane.com care centra­lizează date de la producători ANDC şi Jato Dynamics. Mai mult, segmentul este la doar un sfert de milion de unităţi distanţă de vânzările clasei compacte.

„Dacă segmentul SUV-urilor mici va păstra ritmul de creştere şi în 2020, atunci este foarte probabil să depăşească pe cel al modelelor compacte, devenind astfel al doilea cel mai mare din Europa. Mai mult, din top zece, un singur model nu a atins în 2019 un record de vânzări şi numai două din top patru au fost reînnoite, în timp ce noi versiuni electrice şi hibride de tip plug-in vor fi introduse în 2020“, au declarat reprezentanţii left-lane.com.