Turcii de la Kastamonu şi-au bugetat afaceri în creştere cu 15% la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

Autor: Laurentiu Cotu 14.02.2020

♦ Exportul generează peste 50% din cifra de afaceri a companiei, incluzând gama de produse de la Reghin, dar şi articole complementare produse la fabricile Kastamonu din grup.

Kastamonu România (fosta Pro­lemn), controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi ju­­cători din domeniul prelucrării lem­nului din Turcia, mizează în acest an pe o creştere de aproximativ 15% a afa­cerilor, la peste 146 mil. euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor furnizate de com­panie. Kastamonu România a fina­lizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 127 mil. euro.

„Principalii factori pe care ne bazăm în aceste estimări sunt: diversificarea gamei de produse comer­cializate, în special pe categorii cu valoare adău­gată mare, şi consolidarea po­ziţiei atât pe piaţa in­ternă, cât şi la export. Am obţinut autorizaţia de reciclare şi valorificare a deşeurilor de lemn, focu­sul pentru anul în curs fiind înglobarea graduală în producţie a materiei pri­me reciclate“, au decla­rat pentru ZF Transilva­nia oficialii companiei Kastamonu România.