Dezastru: Barcelona pierde 500 milioane euro după anularea celui mai mare târg din lume dedicat telefoniei mobile pe fondul temerilor provocate de coronavirus. Aproximativ 40 de companii mari de tehnologie au decis să-şi anuleze participarea la târg

Autor: Adrian Seceleanu 13.02.2020

Hotelurile din Barcelona vor pierde 100 de milioane de euro după anularea ediţiei din acest an a târgului Mobile World Congress (MWC), cel mai mare eveniment din lume dedicat comunicaţiilor mobile, pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului din China, în condiţiile în care oraşul va pierde cei peste 100.000 de vizitatori din întreaga lume care participau la MWC, potrivit estimărilor iniţiale ale Asociaţiei Hotelierilor. Cu totul, Barcelona va pierde circa o jumătate de miliard de euro, conform autorităţilor.

Târgul internaţional de telefonie mobilă, organizat de GSMA (GSM Association) a avut loc pentru prima dată la Barcelona în 2006. Se estimează că evenimentul a adus în oraş aproximativ 5,3 miliarde de euro şi joburi pentru peste 128.000 de oameni. După ce aproximativ 40 de companii mari de tehnologie au decis să-şi anuleze participarea la târg, GSMA – Asociaţia operatorilor de telefonie mobilă, a decis să anuleze evenimentul. Până acum, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a depăşit cifra de 42.000, iar numărul deceselor a ajuns la peste 1.000. Majoritatea cazurilor sunt raportate în Wuhan (China), însă alte 25 de ţări au confirmat infecţia cu coronavirus pe teritoriul lor.