Bucureştiul, ca şi Guvernul, trăieşte din datorie în datorie: Primăria Capitalei refinanţează o datorie de 550 mil. lei, la care se adaugă şi dobânzi de 20 mil. lei care trebuie plătite în mai 2020. Raiffeisen alături de alte două bănci, BCR şi BRD, conduc consorţiul de intermediere. Scadenţa obligaţiunilor este de 10 ani

Autor: Liviu Popescu 14.02.2020

Primăria Capitalei vrea să lanseze o emi­siune de obliga­ţiuni de până la 550 de milioa­ne de lei pe zece ani pen­tru refinanţarea unui împru­mut din 2015 şi care va ajunge la scadenţă în luna mai din 2020, potrivit unor surse ale ZF. Raiffeisen altături de alte două bănci, despre care surse din piaţă spun că sunt BCR şi BRD, vor conduce această opera­ţiune de refinanţare.

Acestei sume i se va adăuga cuponul (do­bân­da) pentru obligaţiunile rostogolite, esti­mat de ZF la circa 20 mil. lei şi care tre­buie plătit investitorilor în primăvara acestui an.

ZF a adresat aseară un set de întrebări Pri­mă­riei Capitalei pentru a oferi mai multe de­ta­lii pe marginea acestui subiect, dar până la în­chi­derea ediţiei răspunsurile încă nu au fost transmise.

Această operaţiune, cunoscută sub numele de «roll over», adică rostogolirea unor datorii, nu este nouă pentru Primăria Bucureşti în contextul în care şi împrumutul din 2015 este tot o refinanţare a unui credit din 2005, potrivit datelor ZF.