Cum explică vicepremierul Raluca Turcan retragerea OUG-urilor pe fonduri europene: Pentru a nu lăsa Comisiei Europene impresia că există slăbiciuni

Ziarul Financiar 14.02.2020

Vicepremierul Raluca Turcanu a declarat, joi seara, că decizia Guvernului de a retrage ordonanţele de urgenţă privind fondurile europene a fost luată pentru a nu lăsa impresia Comisiei Europene că acestea ar avea slăbiciuni. 

Raluca Turcan a spus la Digi 24 că ordonanţele care se referă la fondurile europene au fost retrase de teama Comisiei Europene.

„Motivul care a stat la baza acestei decizii de a nu le publica a fost acela că s-a creat acest context negativ care dăunează foarte mult credibilităţii României în raport cu Comisia Europeană, iar Guvernul Orban a fost mult prea serios în toate negocierile pe care le-a avut cu Comisia Europeană pentru a lăsa şi cea mai mică suspiciune cum că aceste ordonanţe de urgenţă ar avea ceva slăbiciuni".

Prim-ministrul Ludovic Orban a spus, în şedinţa de Guvern de joi, că a retras de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţelor de urgenţă ce vizează fondurile europene aprobate în şedinţa din data de 4 februarie. El i-a solicitate ministrului Marcel Boloş să vină cu alte soluţii legislative.