Virgil Popescu, ministrul Economiei: Susţinem listarea Hidroelectrica la Bursă. BERD vrea sa intre la prelistarea companiei cu o achizitie de 5%

Autor: Cristina Bellu 17.02.2020

Virgil Popescu, ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020 că statul susţine listarea Hidroelectrica la Bursă. În plus, există o scrisoare de intenţie din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care doreşte să fie parte din prelistare cu 5%.

“Susţinem listarea companiei la Bursă. Avem o scrisoare de intenţie din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care doreşte să fie parte din prelistare cu 5%. Se menţine hotărărea de majorare, de 10%”, a spus Virgil Popescu.

Alte declaraţii:

Marea Neagră- nu vom modifica legea offshore decît dacă în Parlament se va ajunge la un consens. Vrem deblocarea investiţiilor din Marea Neagră. Abrograrea ordonanţei 114 – un lucru pe care l-am realizat deja şi acum modificarea legii offshore, dacă se va ajunge la un conses în Parlament.

CEZ- statul ceh doreşte să strângă fonduri pentru investiţii nucleare în Cehia. Enel- a pus o temporizare pe ieşire. Procesul decizional este independent la companii. Dacă o companie dreşte să iasă de pe o anumită piaţă este liberă s-o facă.

România are fondul de modernizare- 10D precum şi fondul de tranziţie din care poate finanţa investişţiile în energie.

Vor urma treceri de la cărbiune pe gaz pt unitatea de la Craoiva 2, o unitate de la Turceni-va reduce emisiilor de carbon cu 50% până în 2026.