Bogdan Badea, preşedinte directorat Hidroelectrica: Vrem să mergem pe diversificare. În producţie suntem implicaţi în procesul de preluare a activelor CEZ

Autor: Cristina Bellu 17.02.2020

Bogdan Badea, preşedinte directorat Hidroelectrica, a susţinut în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020 că societatea are în plan diversificarea activităţii. Astfel, pe partea de producţie, compania este implicată în prezent în procesul de preluare a activelor CEZ.

"Vrem să mergem pe ideea de diversificare. În producţie suntem implicaţi în procesul de preluare a activelor CEZ. Aşteptăm să vedem schemele de susţinere pe regenerabile din partea statulul. Partea de gaz nu este interesantă pentru Hidro pentru că o fac alţii mai bine ca noi. Plusul de valoare este că noi producem exclusiv energie verde"

Alte declaraţii:

Banii din IPO ne vor fi utili în acest efort investiţional (preluarea activelor CEZ-n.red.) În următorii zece ani vedem o Hidroelectrica puternic diversificată pe zona de regenerabile. Vom diversifica tot ce înseamnă portofoliul de vânt şi de solar pe care vrem să-l dezvoltăm.

Green dealul – ne aflăm la un început de drum. Am avut o tradiţie, dar trebuie să înţelegem că nu putem trăi din amintiri. Acest început de ciclu înseamnă o schimbare de vizune, un efort pe care toţi trebuie să-l facem pentru a  ajunge la o Românie mai curată.

Suntem mai puţin îngrijoraţi de un an secetos decât de o surpriză de reglementare. Dacă vrei ca stat să-ţi atingi nişte targeturi trebuie să ai o legislaţie prietenoasă pentru investitori.