Traian Buia, Uşi Palladio România: În 2019 am vândut 25 de uşi, în 2020 sper să vând 60 de uşi. Preţul mediu al acestui tip de uşă ”indistructibilă”, importată din Irlanda, este de 1.800 de euro. Cea mai scumpă uşă vândută a costat 4.500 de euro

Ziarul Financiar 16.02.2020

Traian Buia, care a plecat în 2007 în Irlanda, după aderarea României la UE, s-a reîntors în ţară în 2019 pentru a-şi face o afacere: distribuitor de uşi irlandeze Palladio. În 2019 a vândut 25 de uşi, iar pentru 2020 speră să vândă 60 de uşi.

Preţul mediu al unei uşi este de 1.800-2.000 de euro. El spune că piaţa românească este invadată de uşi din China, care sunt de slabă calitate, un placaj şi atât. Cea mai scumpă uşă pe care am vândut-o a costat 4.500 de euro. 

”Nu mai folosim lemn, este singura uşă din lume matriţată din lemn, dar construită din fibră de sticlă. Este imposibil de spart. Dacă un hoţ vrea să intre, nu va încerca să intre pe uşa din faţă. Uşa vine cu o garanţie de 12 ani. Are 10 puncte de închidere, patru balamale patentate”. 

”M-am întors în România în primul rând pentru că am doi copii mici. Vedeam la alte familii copiii crescând şi vorbind engleză acasă. Am avut mereu sentimentul de întoarcere acasă. Am şi văzut o oportunitate pe segmentul de uşi, că există potenţial, o nişă pe piaţă, clienţii vor altceva. România se schimbă”, a declarat Traian Buia la ZF Live. 

”În 2007 am plecat în Irlanda, imediat după ce am terminat facultatea. Lucram în ospătărie în Cluj, salariul pe acea vreme era de 400 de lei în banii de astăzi. Am plecat din considerente financiare. 

Viaţa a fost destul de grea la început. Nu am lucrat 2 luni, apoi am păzit un business center noaptea. Apoi am lucrat ca spălător de vasă un an jumătate. Apoi am mers într-un orăşel, unde am lucrat ospătar până în 2013. Este dificil să lucrezi altceva. Am aplicat la mai multe internshipuri pe protecţia mediului, specializarea mea. Mi-am actualizat diploma, am făcut cursuri, dar este foarte greu să obţii un job specializat”, a povestit el.