CBRE: Piaţa spaţiilor industriale din zona de vest şi nord-vest a ţării înregistrează o creştere accelerată şi stocul s-a dublat în 4 ani, devenind a doua piaţa ca mărime după Bucureşti

Autor: Roxana Rosu 17.02.2020

Piaţa spaţiilor industriale din zona de vest şi nord-vest a ţării înregistrează o creştere accelerată, după ce în decurs de doar patru ani, stocul s-a dublat, devenind a doua piaţa ca mărime după Bucureşti şi este aşteptat să depăşească 700.000 mp în acest an, arată datele CBRE.

„Observăm un apetit tot mai ridicat pentru zona de vest şi nord-vest a ţării, atât în ceea ce priveşte oferta de noi proiecte care vin pe piaţă, cât şi apetitul pentru spaţii industriale, volumul închiriat în 2019 depăşind nivelul livrărilor. În acest moment, sunt în construcţie încă 65.000 mp de spaţii industriale în apropierea oraşelor Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Satu Mare”, a declarat Mădălin Aresmeriţoaie, Senior Advisor, Industrial Services, CBRE România.

În 2019, în vestul şi nord-vestul României au fost livraţi 67.000 mp de spaţii industriale, ridicând stocul actual la 650.000 mp. În ceea ce priveşte cererea, au fost închiriaţi aproape 70.000 mp de spaţii industriale.