Investiţie de la zero într-o fabrică-furnizor pentru industria mobilei. Stonevault, fabrică de casetoane de arcuri pentru saltele fondată de fostul CFO al Aramis, funcţionează la capacitate maximă şi merge spre afaceri de 30 mil. lei în 2020.

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.02.2020

 „De la înfiinţarea companiei şi până astăzi, am investit 5,4 milioane de euro în fabrică“.

Stonevault din Baia Mare, com­pa­nie înfiinţată în 2019 şi care pro­duce casetoane de arcuri pentru saltele şi arcuri sinusoi­dale, fondată de Ioan Iacob Floria şi Natalia Iacob, esti­mează o cifră de afa­ceri de 30 de mi­lioa­ne de lei (circa 6,4 mil. euro) în 2020, care este practic primul an integral de func­ţionare al fabricii.

„Producţia fabricii a început în august 2019 şi în momentul de faţă funcţionează la capacitate maximă atât în producţia de casetoane de arcuri pentru saltele, cât şi în pro­ducţia de arcuri sinusoidale. În prezent, clientul principal al fabricii este Aramis Invest, dar suntem şi în discuţii cu alţi pro­ducători români pentru extinderea por­tofoliului de clienţi“, a spus Bogdan Stegeran, director general al Stonevault.  Anul trecut, Ioan Iacob Floria, managerul care a condus producătorul de mobilă Aramis Invest din funcţiile de deputy CEO şi CFO, a decis să meargă pe drumul antreprenoriatului şi a înfiinţat alături de soţia sa Natalia compania Stonevault.