Virgil Popescu, ministrul economiei si al energie, spune că BERD vrea ca înainte de listarea Hidroelectrica să cumpere 5% din companie. Investiţie de 1 mld. lei

Autori: Liviu Popescu , Cristina Bellu 18.02.2020

Contactaţi de ZF, reprezentanţii BERD nu au dorit să comenteze pe marginea acestui subiect l Aceasta ar fi una dintre cele mai mari investiţii ale BERD la o companie românească.

Virgil Popescu, ministrul energiei, spune că Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional din România, a trimis Guvernului o scrisoare de intenţie în care arată că vrea să achiziţioneze 5% din producătorul de energie Hidroelectrica înainte de listarea acestuia la bursă.

„Susţinem listarea Hidroelectrica la bursă. Avem o scrisoare de intenţie din partea BERD, care doreşte să fie parte la acest proces, chiar să participe la o prelistare cu un procent de 5-10%, ceea ce creşte valoarea companiei. Analizăm acest lucru pe care îl vom discuta şi în Guvern“, spune ministrul în cadrul evenimentului ZF Power Summit Ediţia 2020.