Cel mai mare interes la acţiunile Biofarm din ultimii cel puţin 10 ani: 0,4% din companie a schimbat proprietarii

Autor: Liviu Popescu 18.02.2020

Pe 17 ianuarie 2020, producătorul preparatelor farmaceutice Biofarm Bucureşti (BIO) a înregistrat un rulaj de tranzacţionare de circa 1,6 milioane de lei, dat prin tranzacţionarea a circa 4,3 milioane de acţiuni, arată datele de la bursă.

Pe partea de volum, adică număr de acţiuni tranzacţionate, şedinţa bursieră de luni a fost cea mai aglomerată pentru acest emitent din ultimii cel puţin zece ani în contextul în care 0,4% din companie a schimbat proprietarii, arată datele agregate de ZF.

„Grosul” a fost înregistrat la ora 10:45 când circa 1,4 milioane de acţiuni au schimbat proprietarii. Printre acţionarii Biofarm se numără şi fondul de pensii al Vital, potrivit celor mai recente raportări, cele din iunie 2019. Tranzacţia este semnificativă dat fiind free float-ul, adică numărul de acţiuni disponibile la liber la tranzacţionare, de 12,26% din capitalul social.

SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana sunt cei mai mari acţionari ai Biofarm şi au o deţinere de aproape 88%, arată datele de la bursă. Biofarm are 353 mil. lei capitalizare, iar ieri după-amiază acţiunile sale urcau cu 1,4%.