Antreprenori locali. Stonevault, afacere pornită anul trecut de Ioan Iacob Floria, ţinteşte afaceri de 30 mil. lei în 2020

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.02.2020

Stonevault din Baia Mare, care produce casetoane de arcuri pentru sal­tele şi arcuri sinusoidale, fon­dată în 2019 de Ioan Iacob Floria şi Natalia Iacob, estimează o cifră de afaceri de 30 mil. lei (circa 6,4 mil. euro) în 2020, care este practic pri­mul an integral de func­ţionare al fabricii.

„Producţia fabricii a început în august 2019 şi în momentul de faţă funcţionează la capa­ci­ta­te maximă atât în producţia de case­toa­ne de arcuri pentru saltele, cât şi în pro­ducţia de arcuri sinu­so­idale. În pre­zent, clientul principal al fabricii este Aramis Invest, dar sun­tem în discuţii şi cu alţi produ­cători ro­mâni pentru ex­tinderea por­to­fo­liu­lui de clienţi“, a spus Bogdan Stegeran, director gene­ral al Stonevault.

Anul trecut, Ioan Iacob Floria, managerul care a condus producă­to­rul de mobilă Aramis Invest din func­ţiile de deputy CEO şi CFO, a decis să meargă pe dru­mul antrepre­no­ria­tului şi a înfiinţat ală­turi de soţia sa, Natalia, com­pa­nia Stone­vault.

În total, antrepre­no­rii au investit 5,4 mi­lioa­ne de euro în această fabrică, in­ves­tiţia fiind susţinută cu ajutor de stat.