VIDEO. Constantin Pelehra, Horváth & Partners: Adopţia pe scară largă a maşinilor autonome poate duce la pierderea unui număr substanţial de joburi în România

Autor: Adrian Seceleanu 19.02.2020



Investiţiile în start-up-uri româneşti de inteligenţă artificială (AI) vor ajunge la aproape 50 milioane euro anual în 2025, estimează compania.

 

România ar putea pierde în viitor un număr „substanţial“ de locuri de muncă în sectoarele de logistică şi transporturi dacă adopţia maşinilor autonome, care se bazează pe tehno­logii de inteligenţă artificială, va fi una semnificativă, estimează repre­zen­tanţii companiei de consultanţă în management Horváth & Partners.

„În sectorul de logistică şi transporturi în cazul în care adopţia vehiculelor autonome devine răspân­dită acesta va fi un sector unde este posibil să fie chiar eliminate un număr substanţial de joburi. În România este un sector important cel de logistică şi transport. Vulne­rabilităţile fiecărei ţări sunt date de structura economiei“, a declarat Constantin Pelehra, managing consultant la Horváth & Partners.