România se conturează ca un hub de producţie de electrocasnice: patru fabrici noi au fost puse pe hartă în ultimii doi ani după investiţii noi de 200 mil. euro. România va ajunge la 11 fabrici de electrocasnice - frigidere, aspiratoare, sau maşini de spălat. Nicio fabrică în Moldova

Autor: Cristina Roşca 20.02.2020

Piaţa locală a pierdut o investiţie masivă după ce nemţii de la Bosch au renunţat să mai construiască o fabrică de maşini de spălat. Ar fi urmat să investească peste 100 mil. euro, pentru care ceruseră ajutor de stat ce le-a fost refuzat.

Patru fabrici noi de electrocasnice, dintre care una deja inaugurată şi alte trei anunţate, conturează România ca un hub de producţie de frigidere, maşini de spălat, aspiratoare şi espressoare de cafea.

Proiectele cele noi - a doua fabrică a Arctic în România, o investiţie a gigantului chinez Haier în producţia de frigidere, o nouă unitate de producţie de aspiratoare a nemţilor de la Kärcher şi o fabrică preluată recent de italienii de la De’Longhi - reprezintă pariuri de circa 200 de milioane de euro, dintre care mai bine de un sfert din bani vin din ajutoare de stat. Ele vin să completeze peisajul unde sunt activi şapte jucători precum Miele, Electrolux sau Philips.