Delgaz Grid, companie a grupului E.ON în România, şi-a bugetat investiţii de peste 200 mil. lei pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale

Autor: Laurentiu Cotu 20.02.2020

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a grupului german E.ON în România, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de peste 200 mil. lei (aproximativ 42 mil. euro) pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale. Delgaz Grid operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de nord şi de vest a României şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit aproximativ 1,6 miliarde de euro, în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate.

’’Funcţionarea în condiţii de siguranţă a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. Am alocat şi în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiţii’’, a declarat Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid, într-un comunicat de presă.  

Delgaz Grid a investit în anul 2019 peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte şi branşamente gaz. Compania a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 1,45 miliarde lei şi pierderi de 55,88 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Delgaz Grid, operează o reţea de gaze naturale de 22.650 km în 20 de judeţe din jumătatea de nord a României (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km, în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Grupul german E.ON a intrat pe piaţa din România în urmă cu 15 ani, activând prin intermediul firmelor Delgaz Grid şi E.ON Energie România.